fbpx

Torna a arrencar la competició sobre rodes.

Sense públic, a porta tancada i després de més de dotze mesos sense fer-ho. Amb aquestes condicions es restablia la competició de patinatge en l’àmbit català. El retorn dels grups de xou grans i petits significava molt més que guanyar el campionat, que també. Significava tornar a recuperar aquelles sensacions tan úniques que viu una patinadora el dia de la competició. Tornar a viure aquells nervis previs abans de jugar-s’ho tot amb només cinc minuts. Aquells cinc minuts tan enèrgics durant els quals més de 16 patinadores llueixen i defensen la feina de la temporada damunt de la pista.
Aquest ha sigut un any difícil per tots els clubs, però en especial pels de la demarcació de Girona. Justament un mes abans que el govern ens confinés a tots, van patir les conseqüències directes del Glòria i no van poder disputar el campionat provincial al Pavelló de Fontajau, que va quedar inundat pel temporal. Els clubs gironins van haver d’esperar-se uns dies i traslladar-se fins a Granollers per poder competir. Més endavant, dies abans del confinament, tots els clubs catalans que s’havien classificat van disputar a Lleida el campionat de Catalunya de patinatge artístic, però amb les restriccions sanitàries les patinadores es van quedar a escassos dies de poder participar en l’espanyol.
Mireia de la Cruz, patinadora del CPA Olot, ens explica que ‘el pre campionat es va fer molt llarg’. Elles no han parat mai d’entrenar perquè en competir a escala nacional el govern els hi ha permès seguir amb les rutines d’entrenament. Això sí, sempre amb mascareta, gel desinfectant, presa de temperatura i amb l’obligació de ventilar el pavelló per tal que corri l’aire. Però tot i poder fer aquests entrenaments “l’espera d’anar entrenant sense poder competir durant més d’un any s’ha fet eterna”. I és que la pandèmia ha jugat un paper important en tots els clubs. Alguns han patit baixes, i diverses lesions, però “ malgrat la pandèmia no ens n’hem desdit en cap moment” comenta Magalí Feu, també patinadora del CPA Olot.
Un any més tard, doncs, ha sigut la capital de la Garrotxa l’encarregada d’acollir l’esdeveniment que tant s’ha fet esperar. Va ser a Olot on les patinadores van poder sentir els nervis del directe un altre cop. Des d’Olot totes elles van poder tornar a ‘escoltar les últimes indicacions de l’entrenadora a peu de pista perquè tot surti perfecte, tornar-se a posar els patins i sentir aquelles papallones a l’estómac. Tornar-ho a viure ha sigut molt satisfactori i molt gratificant’, afirma Mar Suy, patinadora del CPA Girona.
Finalment, després d’aquest retorn a l’espectacle la competició es va quedar a la ciutat garrotxina. El CPA Olot es va imposar per sobre la resta amb una actuació anomenada Trampa Mortal gairebé perfecta amb la qual van acabar sumant un total de 94,2 punts. D’aquesta manera, les olotines recuperaven el tron que la temporada anterior els hi havia pispat el CPA Girona, segon classificat d’aquesta competició. Amb la post competició les patinadores ja fan mans i mànigues per tenir tots els detalls impecables i per demostrar la feina feta al campionat Espanyol que es disputarà el cap de setmana del 24 i 25 d’abril al Pavelló de Barris Nord de Lleida.
És moment de tornar a gaudir, lligar-se els cordons i deixar que tot flueixi. Perquè el patinatge ha tornat i, com afirma Mar Suy, elles ho donaran tot ‘per elles, pels que les veuran a través de la pantalla i per tot el món del patinatge.

Signat: Helena Fuster, membre de Associació W.I.S.E. (Woman in Sport Encouraging).

Publicada el: 04/18/2021, por:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

× Pulsa aquí para contratar